kopia måla husgrund

Renovera och måla husgrund.

När man har målat färdigt sin träfasad så står man där med en husgrund som behöver målas. Har man en ojämn och ful sockelputs med gropar och flagande färg samt håligheter efter islag och liknande så kan man inte dölja detta med enbart färg utan sockelputsen måste lagas först.  Ibland kan det även finnas synbara spår efter gamla och dåligt utförda putslagningar och att då använda en ytskiktsputs som ger struktur kan både vara tilltalande och även ett enklare sätt att dölja ett fult och gropigt underlag. Socklar är oftast putsade med ett hårdare cementputsbruk. Det finns även andra typer av snabbtorkande putsbruk som kan fungera. Planerar du att laga och måla din husgrund själv så vänd dig till en välsorterad bygghandel för både tips och rätt material.

Det vanligaste är att man målar sin husgrund.

Det är också av stor vikt att du målar sockelputsen med rätt färg så att färgen du målat med sitter kvar. Kontrollera också så att den nya färgen du ska måla med är kompatibel med den befintliga färgen som redan sitter på husgrunden annars finns det en stor risk att den nya färgen släpper inom kort.

Det finns också andra typer av material för detta.

Nu är det ju inte bara färg som finns att tillgå för att behandla sin sockelputs med utan det finns även olika typer av ytskiktsmaterial för detta. Ett alternativ är att använda en ytskiktsputs. Vissa typer sprutar man på sockelputsen. Finns i allt från fin struktur till en grövre så kallad spritputs. Dessa putser är anpassade för sockelputs. Finns även andra varianter där man påför en tjock färgad massa för att sedan spruta småsten som fastnar och skapar ett snyggt hållbart ytskikt när det väl torkat. Dessa typer av ytskikt finns i massor av olika färger och har oftast en mycket lång livslängd.